Ho’oponopono

Ho’oponopono on yksinkertainen ja helppo havaijilainen menetelmä, jolla monet ovat saaneet elämäänsä järjestykseen. Se lähtee siitä ajatuksesta, että luomme elämäämme perustuen joko jumalalliseen inspiraatioon tai vanhoihin ajatusmalleihin ja nauhoihin. Olemme luoneet kaiken, mikä on tietoisuudessamme, ja jos kaikki ei ole parhain päin, on tullut luotua vanhoista uskomuksista käsin.

Ho’oponoponosta (suomeksi puhutaan usein ponotuksesta) on netissä paljon asiaa, videoita ja ohjeita. Siitä on kirjoitettu myös monia kirjoja. Itse pidän Joe Vitalen ja Lew Henin kirjasta Zero Limit, suomeksi Ei rajoja.

Itse menetelmä on uskomattoman helppo. Sanomalla, ajattelemalla, hokemalla päässään neljää lausetta alamme puhdistaa vanhoja uskomuksia ja luoda uutta, parempaa elämää itsellemme ja muille.

Lauseet ovat

Olen pahoillani. Anna anteeksi. Kiitos. Rakastan sinua.

Niitä ei tarvitse osoittaa mihinkään sen kummemmin, mutta ne voi halutessaan myös keskittää johonkin asiaan. Ja loistavinta on, että koska kaikki, mikä on tietoisuudessani, on minun luomaani, voin myös muuttaa kaikkea, myös läheisteni ongelmia, näillä lauseilla.

Omien, kurssilaisten ja kavereiden kokemusten mukaan lauseiden itsekseen sanominen mielessään muutamana päivänä tuo tuloksia kolmantena päivänä. Määrällä on väliä – pari kertaa on hyvä, mutta enemmän on parempi, jos haluaa nopeasti tuloksia.

Jos keskityt hankalaan asiaan ja pääset rakkauden tilaan, hyväksyen asian ja jokaisen siihen osallisen, ja sanot mielessäsi näitä neljää lausetta, tulokset ovat vielä tehokkaampia. Monet pitävät myös siitä, että kun ahdistus ja huoli iskee, voi alkaa pyörittää mielessään näitä lauseita eikä niitä huolestuttavia asioita, joten huolen ja ahdistuksen luominen katkeaa.

Ihmiset ovat kertoneet parantuneista ihmissuhteista, työasioista, raha-asioista, onnenpotkuista ja onpa joku saanut avun myös terveysongelmiin. Jos pitäisi valita yksi asia, joka auttaa, ottaisin tämän. Tämä ei maksa mitään, on yksinkertainen, voi tehdä vaikka suihkussa tai bussissa, joten suosittelen kokeilemaan. Ja kun huomaat tuloksia, älä lopeta. Kaikki voi kääntyä vielä paremmaksi :).

∴ ∴ ∴
∴ 040 417 6782