Reikitieni ja -linjani

Reikiä on monta suuntausta. Yleensä kerrotaan, että reikin kehitti Japanissa Mikao Usui. Mikao Usuin reiki levisi aikanaan länsimaihin ja Japaniin hänen oppilaidensa kautta, ja eri reikilinjat kehittyivät näistä hiukan eri muunnelmin.

Kaikelle aidolle reikille on yhteistä sama rakkauden energia, ja kaikissa linjoissa on hyvää, huonoa on ainoastaan ihmisten keksimät säännöt ja rajoitukset. Puhtain ja korkein energiavirtaus ei kysy suuntausta vaan kykyä asettua kanavaksi.

Jokaisen reikiläisen oppilinja on viime aikoihin asti ollut lähtöisin Mikao Usuista. Länsimaissa ehkä tunnetuin ja yleisimmin käytetty on perinteinen Mikao Usuin menetelmä, joka itse asiassa on yksi Usuin oppilaiden kehittämistä linjoista. Itse olen ensimmäiseltä linjaltani Usui/Tibetan. Tässä linjassa käytetään paljon myös Japanin perinteen tekniikoita, ja käytössä on joitakin lisäsymboleja, muuten se noudattelee aika tarkkaan perinteistä Mikao Usuin linjaa.

Hiukan ennen vuosituhannen vaihdetta eräs englantilainen reikimaster törmäsi Mikao Usuin itsensä opettamiin oppilaisiin. Heidän kauttaan selvisi, että sekä Japanin että länsimaiden reiki on eronnut kovasti siitä, mitä Usui itse käytti alunperin. Tämä Usuin alkuperäinen reiki on voimakkaampaa ja 'puhtaampaa' ja siinä virtaa korkeimman rakkauden energia - vähän kuin olisi jäänyt tukkuporras välistä pois. Vuosi 2000 oli se vuosi, jolloin vaihdoimme vanhasta energiasta uuteen, ja siksi itse kiinnostuin tästä reikistä, joka alkoi levitä käyttöön juuri tuossa vaiheessa.

Linjoja on paljon, osa säännellympiä ja osa vapaampia. Uusimmat ovat suoraan enkeleiden ja/tai mestareiden kautta tulleita. Olemmehan päässeet jo sen verran pitkälle, että olemme valmiimpia myös vahvempaan reikin virtaukseen.

Kävin Reiki I -kurssin huhtikuussa 2002. En tiennyt reikistä mitään, edes sana reiki ei ollut tullut vastaan. Tiesin kuitenkin heti löytäneeni oman tieni, ja reiki oli minulle tie myös muuhun henkiseen kehitykseen. Reikimasteriksi valmistuin tammikuussa 2005. Pidin monia I, II ja III -kursseja ja tein reikihoitoja jatkuvasti. Sitten kävin Diana Cooper Schoolin enkeliopettajakoulutuksen, ja opettajani piti samalla minulle myös Usuin oman alkuperäislinjan masterkoulutuksen, joka siihen aikaan oli Suomessa vielä tuntematon. Vaihdoin siis linjaa elokuussa 2011, ja sen jälkeen koulutin kurssilaiseni tähän loistavaan, voimakkaaseen Mikao Usuin alkuperäiseen reikiin. Joillekin entisille kurssilaisilleni tein myös päivityksen tähän uuteen linjaan. Heidän kokemuksensa on sama kuin minun - yksinkertaista, voimakasta, helppoa, suoraan Korkeimmasta.

Vuonna 2012 syksyllä sain tietoa uudesta reikistä, joka menee kaikista linjoista vielä eteenpäin, ja jonka mahdollisuudet ovat rajattomat, kiinni vain kanavan puhtaudesta. Tämä on nimeltään Universal Reiki. Tammikuusta huhtikuuhun 2013 tätä linjaa avattiin ja tietoja päivitettiin. Taas on astuttu askel eteenpäin. Käytän nykyään Universal Reikiä kaikissa koulutuksissani ja olen edelleen innoissani sen tarjoamista mahdollisuuksista.
∴ ∴ ∴
∴ 040 417 6782